المقادير:
1/2 كيلو لحم مفروم _ 1/2 كيلو لسان عصفور _ 3 بصلة _ 2 كوب شوربة أو مرقة _ 1 كوب طماطم _ ( ملح / فلفل اسود / فلفل اخضر )_ صنوبر حسب الرغبه.
الطريقه:
- عصجي اللحمة(حمري بصله مبشوره في معلقه سمن ثم ضيفي اللحم المفروم والملح والفلفل الاسود وتركيها حتي تنضج )- حمري لسان
...العصفور- ابشري البصلتين- ضعي اللحمة علي لسان العصفور في صنية ثم
اضيفي لها البصل المبشور (لكن يكون مبشور صغير). - ثم ( ملح / فلفل
اسود / فلفل اخضر مقطع صغير ) ثم الشوربة ثم كوب الطماطم . - ثم يقلب كله
بالتساوي وتوضع علي النار لمدة ( 5 أو 10 دقائق ) حتي يشرب 80% من الشوربة
ويوضع في الفرن حتي ينضج ويشكل بالصنوبر وبالهنا والشفاء (لذيذا جدا)